Syyssato herättää hamsterin

Syksyn satokausi alkaa olla parhaimmillaan, minkä seurauksena niin allekirjoittaneen kuin parimme paremman puoliskon sisällä nostaa päätään aito huovismainen hamsteri. Mustikat ovat jo pakkasessa, vadelmat hillona, herukat mehuna ja kanttarellejakin on poimittu sen verran, että pari viikkoa sitten jouduimme ostamaan jo toisen pakastimen.

Nyt ovat hamstrausvuorossa oman puutarhan omenat ja luumut, joita kypsyy tasaiseen tahtiin päivä päivältä enemmän. Luumujen säilönnän aloitimme hyväksi havaitulla Tanssitettujen rommiluumujen reseptillä. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen poistimme luumuista valmiiksi kivet, kuten huonosta kuvastakin saatta näkyä. Ohjeen mukaan luumujen pitäisi olla valmiina nautittavaksi jopa parin viikon kuluttua, mutta taidamme tälläkin kertaa malttaa jouluun asti, jolloin niistä saa mainion jälkiruoan aikuisille.

Tanssitetut rommiluumut

Omenista pääosa päätynee tänäkin vuonna tuoremehuksi. Viime syksyiseen tapaan suunnistammme Mynämäen tuoremehuasemalle, jossa isokin erä omenia puristuu helposti ja nopeasti erinomaiseksi mehuksi. Osan mehusta jatkojalostamme varmaan taas viiniksi, jonka viime vuosikertaakin on vielä jokunen pullo maakellarin kätköissä. Täytynee pitää jonkinlaiset sadonkorjuujuhlat ja tyhjentää nekin pullot odottamaan uutta täyttöä.

Vaikka toisaalta, olisihan se hienoa säästää edes pari pulloa vielä ensi vuosikymmenellekin. Tosi hamsteri taitaa kuitenkin ajatella eteenpäin vain yhden talven kerrallaan.

Yksi kommentti artikkeliin ”Syyssato herättää hamsterin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s