Kesäkuittailua

Elokuun lähestyessä on alkanut paluu arkeen. Syksyn työt starttasivat viime viikonlopun Tall Ships’ Racessa, jossa ehdimme toki kierrellä myös vapaa-ajan merkeissä. Perjantain kaatosateessa poikkesin muutamilla aluksilla haastattelemassa ja haistelemassa miehistöjen tunnelmia ja illalla poikkesimme kuvaajan kanssa jututtamassa miehistöjuhlien osallistujia. Lauantaina vietimme vaimoni ja ystäviemme kanssa iltaa Aurajoen rannalla pitkän kaavan mukaan puolille öin asti. Moniin suurtapahtumiin verrattuna huomioimme erityisesti kaikenlaisen örvellyksen puuttumisen sekä yleisen siisteyden. Viikonlopun kruunasi alusten lähdön seuraaminen ystäviemme kotirannassa Erikvallassa.

Tämänvuotinen tapahtuma oli kenties vielä viimekertaistakin upeampi ja järjestelyiltään erinomaisen onnistunut. Kiitosta ja kehuja tuli tapahtuman organisaatiolle niin jututtamiltani miehistöiltä kuin tapahtumassa kävijöiltä. Sääli, että seuraavaa tapahtumaa saadaan odottaa ilmeisesti vähintään kuusi vuotta.

Tall Ships' Race 2009

Tall Ships’ Racen lisäksi emme muihin kesätapahtumiin ehtineet osallistuakaan, ellei sellaiseksi lasketa paikallisen Ketarsalmen Kievarin jazz-iltoja. Kesän esiintyjistä jäivät parhaiten mieleen Lassi Kouvo Quartet – taitavien nuorten muusikoiden kokoonpano – sekä tietysti Taivassalon oma tähti, upeasti laulava ja tulkitseva Kristina Fekete. Torstaina 30.7. soitetaan Ketarsalmessa näillä näkymin kesän viimeiset jazzit, joten lähimaisemissa liikkuvien kannattaa osuttaa itsensä paikalle.

Omanlaisensa tapahtumaviikko rakentui tietysti myös rakkaiden lapsenlastemme lomaviikosta luonamme. Ohjelmaa riitti aamusta iltaan Jimin ja Jasminin kanssa touhutessa niin isoisovanhempien mökeillä kuin omassa pihapiirissä. Onneksi juuri tuolla viikolla olivat kenties kesän parhaat kelit, joten rantaleikitkin saatiin mukaan kesäohjelmaan. Hauskaa oli, vaikka välillä tuntui vaarilta loppuvan virta ennen kuin vekaroilta.

Jimi ja vaari Kustavissa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s