Lisää musiikin helmiä

Viime viikolla mainostamani OG Ikosen Mieron tiellä -levy on valittu viikon levyksi Suomen MySpacessa. Onnittelut maestrolle.

Samaan aikaan Ikosen albumin kanssa julkaistiin myös Pekka Strengin uusi Unen maa –albumi. Nuorempi väki kysyy nyt tietysti, mikä ihmeen Streng – eikä kumma, että kysyy. Pekka Streng kun menehtyi 26-vuotiaana syöpään jo vuonna 1975. Sitä ennen hän ehti tehdä kahden levyn verran suomalaisen rockin huippuihin vielä tänä päivänä luettavia biisejä. Erityisesti oman ikäluokkani progressiivisen rockin tuntijat muistavat ainakin ”Sisältäni portin löysin” -kappaleen. Lisätietoa miehestä löytyy mistäs muualta kuin Wikipediasta.

Uusi Unen maa perustuu kokonaan Pekka Strengin jälkeenjääneisiin ja ennen julkaisemattomiin kappaleisiin. Levyn syntyhistoria löytyy Emin sivuilta, joilla kerrotaan myös 4.2. Tavastialla järjestettävästä Pekka Streng -konsertista. Niin konsertissa kuin levyllä on mukana joukko Suomen nimekkäimpiä ja arvostetuimpia muusikkoja: Jukka Hakoköngäs, Anssi Nykänen, Jarmo T. Karjalainen, Timo Kämäräinen ja Jukka Perko. Emin sivulta löytyy myös näyte uudelta albumilta, Sammakko Sim.

Tämä tällä kertaa. Kulttuurilla jatketaan myös seuraavassa bloggauksessa, mutta vaihteeksi kirjallisuudesta. Poikkesin viime viikolla kirja-alessa, mikä kokonaisuutena oli melkoinen pettymys. Kertomakirjallisuuden puolella tarjonta oli todella suppea ja mitäänsanomaton, mutta jotain sentään tarttui mukaan parin hauskan keittokirjan lisäksi…

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Lisää musiikin helmiä

  1. Strengin postuumiplatta pitääkin tsekata, siinä määrin klassista tavaraa kaksi originaalilevyä olivat. Sääli, että tämä kaveri kuoli nuorena. Tyyli oli todella mielenkiintoinen ja tekstien mystinen ulottuvuus omaa luokkaansa Suomessa.

    Streng nousi myös nuorten kuulijoiden suosioon kymmenisen vuotta sitten. Konemusapiireissä etenkin tavara on edelleen kuumaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s