TV tuubaa täynnä

Kun telkkarissa päästiin eroon kesän uusinnoista ja turhanpäiväisistä urheilukisoista, alkoi taas älytön hypetys uusista sarjoista ja kaikenmaailman hömppäpömpästä. Tai oikeastaan: eihän sieltä mitään oikeasti uutta tule vaan lähinnä vanhojen sarjojen uusia, väkisin väännettyjä tuotantokausia.

Iltapäivälehtiäkään ei viitsi enää ostaa, kun niidenkin pääuutiset pyörivät totaalisen idioottimaisten Big Brotherin ja Idolsin ympärillä. Sinänsä ymmärrettävää, että ruotsalaisten omistama Iltalehti buukkaa saman konsernin korneja TV-ohjelmia, mutta Ilta-Sanomien luulisi mainostavan kilpailijan ohjelmia ainoastaan maksusta.

Yle Teema tietysti yllätti taas iloisesti maanantaisella Doors-dokumentillaan. Hieno avaus koko loppuvuoden jatkuvalle rockin klassikkolevyjä esittelevälle sarjalle. Toivon mukaan muutkin ohjelmat ovat samaa tasoa, eli keskittyvät musiikkiin eivätkä muusikoiden sinänsä kiinnostavaan yksityiselämään. Doorsin kohdallahan vaara Jim Morrisonin elämän ja kuoleman puinnista oli ilmeinen, mutta onneksi siltä vältyttiin.

Kuten aiemminkin olen moneen kertaan todennut, tällaisten ohjelmien esittäminen antaa oikeutuksen YLE Teeman kaltaisen kanavan olemassaololle. Samaan aikaan kun kaupalliset kanavat ulostavat aivotonta tuubaa tai ihmisten tirkistelynhalua tyydyttävää tositv-p-skaa, on ilo nähdä Teeman tarjoavan edes muutaman kerran viikossa oikeasti katsomisen arvoista ohjelmaa.

YLE kokonaisuutena ei kuitenkaan paljon kiitoksia ansaitse. Tuntuu siltä, että YLEn kannattaisi tiivistää kanavapakettiaan kahteen kunnon pääkanavaan ja keskittyä kotimaisen laatudraaman sekä kulttuuri- ja dokumenttiohjelmien tuottamiseen/lähettämiseen. Ruotsinkielisten oma kanava FST voitaisiin lopettaa kokonaan ja yhdistää jompaankumpaan pääkanavaan. Vaikka FST:llä onkin monia hyviä ohjelmia, mitkään edes kielipoliittiset syyt eivät puolla panostuksia täysin omaan kanavaan. Teemankaan ei tarvitse toimia Teeman nimellä, riittää kun sen ohjelmapolitiikka näkyy YLEn kanavilla jatkossa.

Hyviä ohjelmia odotellessa voi onneksi aina jättää töllön avaamatta. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin vastaan se hetki, jolloin pelkästä telkkarin omistamisesta ei viitsi maksaa kahtasataa euroa vuodessa. Uutiset voi lukea netistäkin, parhaat sarjat voi ostaa tuotantokausi kerrallaan DVD:nä ja parilla sadalla eurolla vuokraa likimain kaksi leffaa joka viikko. 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”TV tuubaa täynnä

 1. Jep, jep… Aamulla Nesteen kassalla lööpit jo kirkuivat ”RIETAS STARTTI! Ensimmäisestä illasta BB-talossa muodostui nakukinkerit, joissa suudeltiin sitä kuka kohdalle sattui.”

  Enpä ole yhtään BB:n jaksoa katsonut, mutta ajatus siitä, että kuka eniten tyydyttää katsojien tirkistelytarvetta saa jatkaa pelehtimistään, tuntuu lähinnä irvokkaalta… No, ne katsovat ketkä haluavat.

  Oma TV:n katseluni on jalostunut huomattavasti kiintolevyllisen digiboxin myötä. Etukäteen ohjelmaoppaasta klikkailen ne lähetykset jotka haluan viikonvarrelta katsoa ja kun tulen TV:n ääreen, niin voin vapaasti valita kiintolevyltä mielenkiintoista katsottavaa kellonajasta tai viikonpäivästä välittämättä. Discovery Channel on toki tuonut oman lisämausteensa TV-soppaan (Myytinmurtajat, Valmistuksen salat, Likaiset työt, Viitosvaihde, Selviytyjä, Hummerimiehet jne). Suosittelen!

 2. Noilla lööpeillä varmistettiin, että takametsien peräkammaripojatkin saadaan katsomaan BB:tä eli odottamaan, milloin tissi taas vilahtaa ruudussa. Onkohan ohjelman esiintyjiä valittaessa muuten varmistettu, että jokaisella on vahva taipumus itsensäpaljasteluun?

  Kun tuota syksyn TV-tarjontaa katsoo, niin ideat tuntuvat kyllä poikkeuksellisen köyhiltä: Jackpot, Ekotähdet, Mestarikokki jne.

  Viimemainittu huvittaa jo senkin takia, että kun kansa kokkaa kotona entistä vähemmän niin turhanpäiväiset ruokaohjelmat sen kun lisääntyvät. Wahlmanin Akikin taitaa jatkaa iän kaiken K-kaupan Väiskin reinkarnaationa. Vanhoihin aikoihin on vain se ero, että Väiskin esiintymisiä sanottiin reilusti mainoksiksi eikä niitä laitettu ohjelmatietoihin.

  Ideoiden puutteesta kertoo sekin, että Nelonen tuo ruutuun Sairaala-nimisen tositv-sarjan ja vastaavaa alkaa esittää Sairaalan Syke -nimellä myös Sub.

  Kunnallisvaalien kynnyksellä kaikenmaailman kisailuihin ja visailuihin ovat tunkeneet itsensä mukaan myös poliitikot, joiden puolesta tunnen syvää myötähäpeää. Vaan itsepähän ovat osansa valinneet nuo kankiset ja kumppanit, joku pelle kuuluu olevan mukana jopa BB:ssä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s