Dopingilla vai ilman?

Tässä viikonlopun urheilutapahtumia odotellessa on tullut silloin tällöin vilkaistua Turun Sanomien urheilusivuilta, mitä Kiinan kisoissa tapahtuu. Suomalaiset saivat viimeinkin yhden mitalin oikein urheilusta, mistä komea kumarrus naissoutajillemme. Ammuntaa en osaa lukea urheiluksi, joten noita ei minun papereissani lasketa.

Kisojen ensimmäinen iso dopingkärykin on sitten tapahtunut. Naisten seitsenottelun hopeamitalisti jäi kiinni kielletyistä aineista. Uutisten mukaan testattu on 4500 urheilijaa ja neljä käryä on käynyt. Todellisuus dopingin käytöstä lienee kuitenkin aivan muuta eli dopinglaboratorioissa ollaan edelleen askel tai useampikin edellä testaajia. 

Henkilökohtaisesti epäilen, ettei miesten sadan ja kahdensadan metrin maailmanennätyksiä rikota saman miehen toimesta muutaman päivän välein puhtain keinoin. Boltin sadan metrin loppuhetkiä Turun Sanomien urheilusivujen kuvista katsoessa tuli mieleen, ettei edes Ben Johnsonilla ollut varaa vastaavaan leikittelyyn Soulin kultajuoksunsa loppuhetkillä. Lajissa, jossa erot mitataaan yleensä sadasosissa ei tuollainen ylivoima taida syntyä luonnollisin keinoin.

Taitaa olla niin, että ammattilaisuuteen perustuvissa urheilulajeissa doping on enemmän sääntö kuin poikkeus. Siellä missä raha liikkuu, ovat aina vilunkimiehet liikkeellä eikä urheilu tee tässä poikkeusta. USA:n takavuosien suuret tähdet kärysivät Balco-skandaalin yhteydessä ja kaikkihan tietävät, mikä on suomalaisen hiihtourheilun tila.

Aikoinaan olympialaisiin ei huolittu mukaan ammattilaisurheilijoita. Olisiko aika palata taas tuohon käytäntöön ja katsoa reilusti, kuka todella on mitalien ja kunnian arvoinen?

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Dopingilla vai ilman?

  1. Tähän mennessä Pekingissä on jäänyt dopingista kiinni viisi urheilijaa, Ateenan kisoissa jäi kiinni yhteensä 26 kappaletta. Käryjä on siis nyt selvästi vähemmän. Mutta onko se hyvä asia. Voidaan arvailla, että onko dopingia oikeasti käytetty vähemmän vai ovatko käytetyt doping-menetelmät näissä kisoissa paremmat kuin testausmenetelmät…

  2. huippu-urheiljat ovat huijareita kaikki.

    Systeemin takia, ilman douppausta ei ole mahdollista pärjätä. Olisi oikein hyväksyä asiantila ja perustaa kaksi kategoriaa skaboihin, doupatut ja puhtaat. Näin Rehti-Reinokin voisi pärjätä, ja sittenkun hemohes alkaisi himoittaa voisi sirtyä toiseen ryhmään tyhmien joukkoon. Näin kisaamisesta tulisi rehellistä ja Petäjänkään ei tarvitsisi valehdella kostein silmin kameraan katsoen… rehtiurheilija on nykypäivänä samanlainen vitsi kuin rekan takakulman tarra, jossa kuskin väitetään olevan kohtelias ammattilainen – vaimitensenytoli…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s