Turhaa mäkihyppydraamaa

Mäkihyppääjä Harri Ollin tapaus kuuluu sarjaan ”väkisin rakennettua draamaa”, joka toivottavasti ei käänny huippulahjakkaan Harrin henkilökohtaiseksi tragediaksi. Koko juttu on saanut tapahtumiin nähden aivan liian suuret mittasuhteet.

Ollin toimintaa ja varsinkaan puheita kotiinpaluun yhteydessä en itsekään hyväksy. Mäkihyppy on hänen ammattinsa ja kisamatkat ovat hänelle työmatkoja. Missään työpaikassa ei tuollaista toimintaa katsottaisi läpi sormien. Fiksussa työpaikassa vastaavat tilanteet kuitenkin hoidettaisiin nätisti omassa piirissä. Kysehän ei kuitenkaan loppujen lopuksi ollut kuin melkoisen tavallisesta nuoren miehen sekoilusta maailmalla.

Ja miten koko juttu vuoti medialle? Odottiko joku vanhojen kaunojen takia, että Harrille tulisi moka, josta voisi soittaa IS-Urheilulle? Iltiksellehän tämänlainen uutinen on kultamitaliakin mieluisampaa lööppikamaa. Ja miksi joukkueen johto ei suojellut nuorta, kiihtyneessä mielentilassa ollutta hyppääjää haaskalle rynnänneeltä medialta kotiinpaluun yhteydessä? Kenenkään etujen mukaista ei ollut päästää mediaa vain pahentamaan tilannetta. Luulisi sponsorienkin ottavan kantaa myös tähän joukkueen johdon mokaukseen, eikä pelkästään Harri Ollin käyttämiin sanoihin.

Ja sanoista puheenollen: Seppo Rädyn puheissa vilisseet alapään elimet ja muut typeryydet kuitattiin hyväntahtoisella höröttelyllä. Siihen nähden Harri Ollille olisi riittänyt rangaistukseksi suun peseminen saippualla!

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Turhaa mäkihyppydraamaa

  1. Erinomainen kirjoitus! Huippu-urheilijat ovat eräänlaisia taiteilijasieluja, joiden psyykkisiin voimareserveihin kuuluu sellainen tervehenkinen uho ja näyttämisen halu. Lahjakkaalle mäkihyppääjälle kävi tässä köpelösti sillä tavalla, että ”mopo karkasi kädestä”. So what? Mikä siinä jos hyppy kulkee? Mäkihypyn valmennusjohto menetteli tavoilleen uskollisena alokasmaisen hölmöllä tavalla kun eivät rientäneet mäkihyppääjänsä avuksi ”hyeenalauman” iskiessä. Tämä nyt on aivan oma mielipiteeni, mutta mäkihypyn johtoporukka ei ole paras mahdollinen. Toivoisin loistaville huippu-urheilijoillemme mäkihypyssä parempia lajijohtajia ja valmennusjohtoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s