Havin hyvä idea – surkea toteutus

Jokin aika sitten huomasimme jossain sisustuslehdessä juttua Havin uudesta pullokynttilänjalasta. Idea oli mainio, eli metallista valmistettu jalka, jonka voi istuttaa esimerkiksi viinipulloon ja näin tehdä pullosta ”ihan oikean” kynttilänjalan. Kun sinisiä viinipulloja löytyy nurkista vähän enemmänkin, päätimme hankkia muutaman uutuusjalan ja ottaa pulloja hyötykäyttöön.

Ensimmäinen yllätys tuotteen löydettyämme oli sen hinta. 6,80 euroa noin yksinkertaisesta tuotteesta on aika paljon. Suunnitelmamme puolen tusinan ostosta kaatui siihen, mutta ostimme silti yhden ikäänkuin alkajaisiksi.

Kotona meitä odotti vielä suurempi ja ennen kaikkea ikävämpi yllätys. Krominkiiltoisen kynttilänjalan viimeistely oli venäläisen sanonko-minkä-päristimen luokkaa. Tuotteen yläosa oli valmiiksi ruosteessa ja sorvattu (tai miten lie valmistettu) alaosa oli täynnä metallinpurskeita. Kaiken huippu oli se, että alaosan ja yläosan kierteet eivät sopineet toisiinsa, joten osien ruuvaus yhdeksi kokonaisuudeksi ei onnistunut. Tuotetta ei siis voinut käyttää lainkaan.

Älkää siis hyvät ihmiset ainakaan ostako tätä Havin tuotetta valmiiksi pakattuna. Jos mieli tekee sinänsä hauskaa uutuutta, niin vaatikaa lupa avata pakkaus kaupassa. Tarkistakaa tuotteen viimeistely ja koettakaa ruuvata osat yhteen. Jos onnistuu, niin hyvä. Itse en taida enää mokomaan sortua, vaan kopioin idean ja teetän muutaman kappaleen tutussa metallifirmassa.

Oheiset kuvat eivät liene laadultaan parhaat mahdolliset, mutta kelvatkoot. Parempilaatuisia ne kuitenkin omalla alallaan ovat kuin hyvämaineiseksi tunnetun Havin surkeat pullokynttilänjalat.

hpim1134.jpghpim1135.jpg

2 kommenttia artikkeliin ”Havin hyvä idea – surkea toteutus

  1. Kiitos varoituksesta!

    Ainakin aiemmin Havin mainoksessa sanottiin:

    ”…valmistetaan parhaista raaka-aineista 175 vuoden kokemuksella.”

    Oliko teksti myös tämän tuotteen pakkauksessa? :)

  2. Piti oikein tarkistaa, kun tuote odottaa vielä tuossa pöydän nurkalla palauttamistaan ostopaikkaan eli eipä löytynyt tuollaista tekstiä. Raaka-aineet lienevät peräisin jostain entisen itäblokin maiden romutetusta sotilaskalustosta ja taitaa valmistuspaikkakin viitata sinnepäin krouvista työnjäljestä päätellen.

    Havi eli Suomen Kerta Oy näyttää nimittäin tämän tuotteen kohdalla olevan maahantuoja eikä valmistaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s