Marinaa marinadista

Turun Sanomat uutisoi menneellä viikolla, että marinadi synnyttää lihan hintaan melkoisesti ilmaa. Kolmannes valmiiksi marinoidun lihapaketin hinnasta kun tulee usein tuosta ällöttävästä mössöstä, jota on vaikea kaapia pois lihan pinnasta – varsinkin jos ostaa lihasuikaleita.

YLE:n Kuningaskuluttaja-ohjelma puolestaan laittoi testiin hunajamarinoidut broilerin fileet. Verrokkina testissä oli marinoimaton irtofilee.

Niin Turun Sanomien kuin Kuningaskuluttajan kokemukset antavat aiheen kysyä, kenelle tuollaiset teollisen makuisessa marinadissa uitetut lihanpalaset oikein on tarkoitettu?

Taloudellisen kuluttajan ei kannata niitä hinnan takia ostaa. Uusavuttomalle kokillekaan ne eivät tuo helpotusta, sillä marinoidun tuotteen valmistus ruoaksi on työläämpää kuin marinoimattoman. Hyvää makua arvostavalle valmiiksi marinoidut tuotteet ovat suorastaan kauhistus. Niihin ei taitavakaan kokki saa loihdittua hyvää makua, kun ylimääräinen marinadi palaa sitkeäksi karstaksi pihvin pintaan.

Joku niitä kuitenkin ilmeisesti ostaa, koska kaupan broileritiskistä on vaikea marinoimattomia tuotteita löytää. Vai onko syy naturel-valikoiman pienuuteen elintarviketeollisuudessa? Marinointihan on oiva keino katteen kasvattamiseen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Marinaa marinadista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s