Haukipullia tiedossa

Kalastuskausi tuli avatuksi juhannuksena. Ensin isäänsä fiksumpi poikani (raitis juhannusjuhlija) kävi jo juhannusaamuna viiden maissa hakemassa Vehmassalmelta kaksi haukea. Porukalla kävimme viskomassa uistinta myös juhannusiltana, ja silloin oli oma vuoroni saada kesän ensimmäinen hauki. Tosin tällä kertaa saalis oli sen verran pienikokoinen, että päästimme kalan haavista takaisin kasvamaan.

Kaikki kalat tulivat Rapalan Minnow Spoonilla, joka on omalaatuisesta ulkonäöstään huolimatta yksi ehdottomasti parhaita haukivieheitä. Itse asiassa olen tainnut saada viimeisten vuosien aikana kaikki haukeni viherkeltaisella Minnow Spoonilla. Suosittelen.

minnow_spoon_lg.jpg

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Haukipullia tiedossa

  1. Jep, hyväksi on Minnow Spoon havaittu monilla reissuilla. Ehdottomasti parhaimmillaan se on keväisten kutuhaukien jallittamisessa. Yhden sattuma ahvenenkin olen sillä saanut, mutta ruovikkohauille varma peli…

  2. Ekan Minnow Spoonin sain aikoinaan jostain mainoslahjaksi. Perusvaappuihin ja lusikoihin tottuneelle se oli silloin melkoinen kummajainen, jonka pyyntiominaisuuksiin en oikein uskonut.

    Tosin en tiedä vieläkään, miten se toimii muilla kuin kaislikkoisilla merivesillä. Meikäläisen kalastus on alkanut keskittyä muutaman kilometrin sisälle venepaikastamme, matalan ja kaislikkoisen Vehmassalmen tienoille. Mitäpä sitä lähtisi merta edemmäs kalaan, kun haukea pukkaa ”omiltakin” vesiltä.

    Saattaa olla, että esimerkiksi Iniön aukon kallioluotojen kupeessa toimivat paremmin perinteiset suurhaukivieheet. Pitänee poiketa koettamassa tänä kesänä, kun pitkästä aikaa eivät rakennushommat vie kaikkea aikaa.

    Kireitä siimoja sinullekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s